Ingredienser:
- 1 kg Russin
- 6 liter Svagdricka
- 2,5 kg Socker
- 3 msk Hela Nejlikor
- 3 påsar (30g) Kardeumma kärnor
- 1 hg vanlig jäst
Nu måste glöggen hällas i en stor (och senare i flera små) eller flera mindre flaskor direkt. Du kommer att behöva fler flaskor än vad glöggen får plats i.
Flaskorna som nu är fyllda ska stå upprätt i några dagar. Anledningen är att det kommer att bildas ett bottenskikt i flaskorna. Det är jästen och andra små partiklar som är kvar som lägger sig i botten.
När jästen lagt sig på botten ska glöggen fyllas om försiktigt i de flaskor som är tomma. Hantera flaskorna varsamt eftersom allt rörs upp igen annars. Se till att inte få med jästen när du fyller om. Skölj sedan ut den ur flaskan så kan du använda flaskan för att fylla över nästa flaska i. Detta kan behöva göras 2-3 gånger med några dagars mellanrum mellan gångerna.
Efter denna procedur är glöggen färdig och kan avnjutas kall eller varm. Gärna med mandel och russin. Ju längre flaskorna får lagras, ju godare blir glöggen.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar