måndag 6 maj 2013

Fläskpannkaka (men med bacon istället)



Ingredienser:
  • 200-300 g bacon, skurna i strimlor (mängd efter smak, vissa gillar mer och andra mindre)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt 
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg 


Tillagning:

  •  Sätt ugnen på 225 grader.
  •  Stek baconet så att det blir knaprigt.
  • Blanda de resterande ingredienserna i en bunke med mixer.
  • Olja eller smöra in en ugnsplåt med hög kant. Ett tips är att lägga i bakplåtspapper så att pannkakan inte fastnar i bottnen och olja in kanterna. 
  • Häll smeten i plåten och fördela bacon över den.
  • Sätt in plåten i ugnen och grädda i 20-25 minuter (i varmluft räcker oftast 20). 
  • Servera med lingon- eller hallonsylt och gärna med sallad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar