måndag 6 maj 2013

Marthinas kycklingpasta (4port)



Ingredienser:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 liten gul lök
  • 3 dl bladspenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl soltorkade tomater (1 liten burk)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl créme fraiche med smak av soltorkade tomater & fetaost
  • 3 dl kycklingbuljong (gjord på vatten och en buljongtärning)
  • 2 msk tomatpurée
  • salt & svartpeppar
  • Pasta efter smak och tycke (tagliatelle är väldigt gott)
  • Frysta provencalska örter


Tillredning:

  • Tärna kycklingfiléerna & stek i smör. Krydda med salt och peppar.
  • När filéerna har stekyta, häll i den hackade löken och stek tillsammans.
  • Häll sedan i 3 dl vatten och lägg i buljongtärningen och låt koka ihop.
  • Tillsätt sedan spenaten och de soltorkade tomaterna.
  • Låte det koka ihop och tillsätt grädden, créme fraiche och tomatpurée. Pressa sedan ner vitlöksklyftorna och smaksätt med re privencalska örterna efter smak.
  • Koka pastan.
  • När allt är klart avnjut :-)
(Bilder kommer så snart jag gjort den. Fick äta den på en supermiddag hos Marthina just, men glömde ta kort!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar