måndag 24 december 2007

Cheesecake med pepparkaka och choklad

(6 portioner)

Botten:
  • 20 pepparkakor, ca. 100 g
  • 30 g smör

Fyllning:

  • 150 g vit choklad
  • 50 g mörk choklad
  • 1 ask philadelphiaost , 200 g
  • 1 dl kesella
  • 1/4 dl socker
  1. Smält smöret och mixa det med pepparkakorna i en mixer.
  2. Tryck ut i glas eller formar.
  3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och grovhacka den mörka.
  4. Blanda philadelphiaost, kesella och socker.
  5. Tillsätt den smälta vita chokladen långsamt under ständlig omrörning.
  6. Blanda ner den hackade chokladen.
  7. Fyll upp glasen eller formarna och ställ svalt fram till servering.
  8. Garnera med hallon, röda vinbär eller lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar