Ingredienser Budapestrulle med mandariner och grädde:
- 5 äggvitor
- 3 dl strösocker 50–100 g nötkärnor, finhackade inte malda
- 1 dl vetemjöl eller 1 dl potatismjöl
- 1–2 msk kakaopulver
- 1 påse (50 g) mandelspån
Till plåten (30 x 40 cm) och efter gräddningen:
- 2 bakplåtspapper
- olja eller smör
- strösocker
Fyllning:
- 3 dl vispgrädde, vispad
- 1 burk (300 g) mandarinklyftor, väl avrunna
Garnering:
- florsocker
Så här gör du:
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa hela tiden.
- Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet.
- Fördela smeten på det smorda bakplåtspapperet på plåten.
- Strö över mandelspån.
- Grädda i 175 graders ugnsvärme 15–20 minuter.
- Stjälp upp kakan på bakplåtspapperet som beströtts med strösocker.
- Låt kakan svalna under plåten.
- Dra loss papperet ovanpå.
- Blanda grädde och mandarinklyftor. Fördela det över tårtan.
- Rulla ihop försiktigt så att det inte blir sprickor.
- Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar