lördag 22 december 2007

Budapestrulle med mandariner och grädde

















Ingredienser Budapestrulle med mandariner och grädde:


  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker 50–100 g nötkärnor, finhackade inte malda
  • 1 dl vetemjöl eller 1 dl potatismjöl
  • 1–2 msk kakaopulver
  • 1 påse (50 g) mandelspån

Till plåten (30 x 40 cm) och efter gräddningen:

  • 2 bakplåtspapper
  • olja eller smör
  • strösocker

Fyllning:

  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 1 burk (300 g) mandarinklyftor, väl avrunna

Garnering:

  • florsocker

Så här gör du:

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  2. Tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa hela tiden.
  3. Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet.
  4. Fördela smeten på det smorda bakplåtspapperet på plåten.

  5. Strö över mandelspån.

  6. Grädda i 175 graders ugnsvärme 15–20 minuter.

  7. Stjälp upp kakan på bakplåtspapperet som beströtts med strösocker.

  8. Låt kakan svalna under plåten.

  9. Dra loss papperet ovanpå.

  10. Blanda grädde och mandarinklyftor. Fördela det över tårtan.

  11. Rulla ihop försiktigt så att det inte blir sprickor.

  12. Sikta över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar