tisdag 13 maj 2008

Mandelkräm med Kanel

Ingredienser:
  • 200 g mandlar (malda)
  • 1 cintron
  • 175 g socker
  • 4 äggulor
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 2 msk sherry
  • kanelguldbruna tills de börjar dofta. Ta dem sedan ut stekpannan och låt dem ky

Tillagning:

  1. Stek de malda mandlarna utan fett. Rör om under tiden. Stek dem svalna.
  2. Tvätta citronen varmt, torka sedan av och riv av skalet med ett rivjärn (små hål).
  3. Blanda sockret med 1/4 l vatten i en kastrull. Låt det koka och sjuda om vartannat i 3-4 minuter. Blanda sedan ner mandlarna och låt det koka upp igen. Ta bort blandningen från spisen och låt svalna.
  4. Mixa äggulorna krämiga med elvisp i en skål. Banda sedan ner mjölken eller grädden.
  5. Blanda ner ägguleblandningen, sherryn och citronskalet i kastrullen med mandelblandningen och låt värmas upp på spisen, så fort det börjar koka, ta bort kastrullen från spisen. Häll krämen i dessertskålar och låt svalna. Garnera med kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar