- 2 stora auberginer (ca. 700 g)
- 2 vitlöksklyftor
- ½ knyte persilja
- 3 msk zitronsaft
- 2 msk olivolja
- 3 msk sesampasta (Tahin)
- Salt
- Peppar
Tillagning:
- Ställ ugnen på 200 grader. Tvätta Auberginerna och torka sedan. Gör hål i skalet med en gaffel och lägg sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter tills fruktköttet är mjukt.
- Ta ut Auberginerna ur ugnen och täck över med en köksduk dränkt i kallt vatten så att Auberginerna får svalna. Ta sedan av huden och stjälken och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i grova fyrkanter.
- Skala vitlöken och halvera klyftorna. Tvätta persiljan och skaka sedan av överflödigt vatten. Noppra sedan av bladen. Mixa sedan allt utom sesampasta, salt och peppar i en burk med en stavmixer så att det blir en slät dip.
- Blanda sedan ner sesampastan, salt och peppar. För att få lite starkare smak kan man blanda ner cayennepeppar. Dippen passar till grönsaks-sticks, på en baguette eller till kött.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar