Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker
2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Kräm:
25 g smör
250 g Köket Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor till garnering
Sätt ugnen på 175°. Börja med att smälta smöret till krämen och låt
det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i
kylen. Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen, ett i taget. Skala och
riv morötterna fint.
Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och
kanel.
Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca
24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan, och
strössla gärna över lite kokos. Låt den stelna i kylen innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar