fredag 20 juli 2012

Morotskaka (från IKEAS hemsida: http://livethemma.ikea.se)

Ingredienser:
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl socker

2-3 morötter, ca 300 g
3 ägg
3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver
2 tsk kanel

Kräm:
25 g smör
250 g Köket Kesella kvarg
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
kokosflingor till garnering

Sätt ugnen på 175°. Börja med att smälta smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kvarg, florsocker och vaniljsocker. Ställ krämen i kylen. Rör smör och socker poröst. 
Rör i äggen, ett i taget. Skala och riv morötterna fint.
Rör ner dem i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel.
Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan, och strössla gärna över lite kokos. Låt den stelna i kylen innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar