Ingredienser:
- 2 stora Auberginer
- 2 Vitlöksklyftor
- 1/2 knippe Persilja
- 3 msk Citronsaft
- 2 msk Olivolja
- 3 msk Sesampasta
- Salt
- Peppar ut kvarn
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och torka av auberginerna, stick dem med en gaffel ett flertal gånger. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Sätt in dem i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Tills skalet får blåsor och fruktköttet är mjukt.
- Ta ut auberginerna ur ugnen. Täck över dem med en fuktad köksduk och låt dem svalna lite.
- Ta av huden från auberginerna, skär bort stjälken.
- Tärna auberginen.
- Skala och skär vitlöken i halvor.
- Skölj persiljan och plocka av bladen.
- Blanda ihop aubergine, vitlök, olivolja och persilja och mixa i skål med stavmixer så att det blir en röra av det.
- Blanda ner även sesampasta i röran.
- Krydda efter smak med salt och peppar.
- Om röran önskas lite starkare, tillsätt cayennepeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar