100 g Smör
150 g Hasselnötter (grovt malda)
150 g Kokos eller Mandel (Mandeln gör att smaken blir lite sötare)
50 g Kokos alternativt hackade nötter till garnering
1/2 tsk Vaniljpulver
50 g 70% Mörk blockchoklad
2 msk Vispgrädde
1,5 msk Kallt starkt kaffe
Tillagning
- Blanda allt utom de 50 gram kokos samt chokladen i en bunke.
- Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Blanda sedan ned den i bunken med de andra ingredienserna.
- Förbered ett fat
- Se till att blanda allt ordentligt, gärna för hand. Smeten blir ganska kladdig men det går att göra bollar av den ändå.
- Gör bollar och rulla dem i fatet med kokos.
- Lägg bollarna i en förvaringsburk eller på ett fat och sätt in i kylen. Detta gör att chokladbollarna blir fasta.
- Servera chokladbollarna lämpligen direkt från kylen eftersom de annars blir mjuka efter en stund igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar