tisdag 20 november 2012

LCHF Gratäng

Helt ärligt talat så är jag personligen inte förtjust i varken blomkål eller broccoli. Men även jag älskade dessa två i denna gratäng, så testa gärna trots att du säger att du inte gillar det :-)

Ingredienser:
150 g Broccoli
150 g Blomkål
Tärnad bacon (detta tas i efter smak, men ta gärna mycket, för det är detta som ger smaken)
Kantareller (dessa brukar jag hoppa över eftersom jag ej ät förtjust i svamp)
2 dl Grädde
1,5 dl Crème Fraiche
1 Ägg
2 dl Riven ost
Vitpeppar
Örtsalt
Lökpulver
Chili Explosion (krydda från Santa Maria)

Tillagning:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Koka broccolin och blomkålen "al dente".
  • Smöra en ugnsform där grönsakerna får plats.
  • Häll av vattnet från grönsakerna och lägg dem i ugnsformen.
  • Stek bacon och kantareller knaprigt och strö sedan över grönsakerna i ugnsformen.
  • Blanda grädde, crème fraiche, ägget och den rivna osten. Krydda med vitpeppar, örtsalt och lökpulver.
  • Häll blandningen i ugnsformen.
  • Sätt formen i mitten av ugnen i 15-20 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar