Ingredienser:
150 g Broccoli
150 g Blomkål
Tärnad bacon (detta tas i efter smak, men ta gärna mycket, för det är detta som ger smaken)
Kantareller (dessa brukar jag hoppa över eftersom jag ej ät förtjust i svamp)
2 dl Grädde
1,5 dl Crème Fraiche
1 Ägg
2 dl Riven ost
Vitpeppar
Örtsalt
Lökpulver
Chili Explosion (krydda från Santa Maria)
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka broccolin och blomkålen "al dente".
- Smöra en ugnsform där grönsakerna får plats.
- Häll av vattnet från grönsakerna och lägg dem i ugnsformen.
- Stek bacon och kantareller knaprigt och strö sedan över grönsakerna i ugnsformen.
- Blanda grädde, crème fraiche, ägget och den rivna osten. Krydda med vitpeppar, örtsalt och lökpulver.
- Häll blandningen i ugnsformen.
- Sätt formen i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar