tisdag 20 november 2012

LCHF Mascarponecréme med varm bärkompott



4 portioner


Ingredienser:

  • 500 g Mascarpone
  • 1 dl Grädde
  • 1 msk Malen kardemumma
  • 1 1/2 dl Sukrin alt. stevia
  • 1 Citron
  • 1 ask Frusna sommarbär ca. 250 g
  • 1/2 dl Sukrin eller stevia
  • Vaniljpulver

Tillagning:
  • Lägg mascarponeosten i en skål.
  • Vispa grädde och blanda ner med mascarpone, sukrin/stevia, vaniljpulver.
  • Riv citronskalet fint och blanda ner i crèmen. Fördela crèmen i skålar.
  • Lägg de frusna bären i en kastrull och låt koka ihop med sukrin/stevia och saften av 1/2 citron i några minuter.
  • Häll den varma kompotten över crèmen och dekorera med en citronskiva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar