fredag 8 november 2013

Mia's kokos-/vaniljbullar



Detta recept är dubbel sats. När man ändå är igång och gör bullar är det lika bra att göra dubbel sats (i alla fall gör jag det). Skulle man vilja göra mindre så är det bara att halvera alla ingredienser.


Ingredienser till deg:
  • 110 g smör
  • 10 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 3 dl socker
  • 2 krm salt
  • ca 30 dl vetemjöl

Fyllning:
  •  400 g smör
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 dl vaniljsocker
  • 1 1/2 dl kokosflingor

Till pensling:
  •  vispade ägg
  • pärlsocker
  • kokosflingor


Tillagning:
  •  Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader. Häll över i en stor bunke och rör ut jästen i vätskan.
  • Häll i socker och salt. Blanda i vetemjölet och knåda till en smidig deg. Låt den jäsa till dubbel storlek i ca. 40 min.
  • Rör ihop fyllningen i kastrull där först smöret smälts och allt annat rörs ner. Låt svalna så att fyllningen inte är allt för rinnande.
  • Dela därefter upp degen i två delar på mjölat bakbord. Kavla ut dem till fyrkanter. 
  • Bre ut fyllningen på fyrkanterna och rulla ihop. Skiva sedan rullarna efter smak (brukar köra ca. 2cm skivor).
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper med tillräckligt avstånd eftersom de nu ska jäsa under bakduk eller plastfolie i ytterligare 20 min.
  • Sätt ugnen på 225 grader (200 räcker om det är en varmluftsugn).
  • Pensla bullarna med ägg. Blanda ihop pärlsocker och kokos i en skål och strö efter penslingen av bullarna på toppen av bullarna. 
  • Grädda bullarna i ca. 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar