Ingredienser:
Deg:
- 75 g smör
- 5 dl röd mjölk
- 50 g jäst
- 1 ½ dl socker
- 2 paket saffran
- 1 dl kesella
- ½ tsk salt
- 1½ l vetemjöl
Fyllning:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 200 g mandelmassa, riven
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret & häll på mjölken. Värm till 37 grader & blanda ut med jästen.
- Stöt saffran & socker i mortel, blanda ut med mjölkblandningen.
- Tillsätt kesella, salt & mjölet, lite i taget.
- Blanda ihop till en slät deg & låt jäsa i 30 min.
- Knåda degen & dela den på hälften.
- Kavla ut och bred på fyllningen.
- Rulla ihop och skär bullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Ca. 40 st.
- Smöra en långpanna & lägg i bullarna, låt jäsa i ytterligare 30 min.
- Pensla med ägg & strö över pärlsocker.
- Grädda i 15-20 min i nedre delen av ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar