tisdag 13 maj 2008

Auberginedip med Sesampasta

Ingredienser:
  • 2 stora auberginer (ca. 700 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ knyte persilja
  • 3 msk zitronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk sesampasta (Tahin)
  • Salt
  • Peppar

Tillagning:

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Tvätta Auberginerna och torka sedan. Gör hål i skalet med en gaffel och lägg sedan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter tills fruktköttet är mjukt.
  2. Ta ut Auberginerna ur ugnen och täck över med en köksduk dränkt i kallt vatten så att Auberginerna får svalna. Ta sedan av huden och stjälken och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i grova fyrkanter.
  3. Skala vitlöken och halvera klyftorna. Tvätta persiljan och skaka sedan av överflödigt vatten. Noppra sedan av bladen. Mixa sedan allt utom sesampasta, salt och peppar i en burk med en stavmixer så att det blir en slät dip.
  4. Blanda sedan ner sesampastan, salt och peppar. För att få lite starkare smak kan man blanda ner cayennepeppar. Dippen passar till grönsaks-sticks, på en baguette eller till kött.

Inga kommentarer: