1 burk jordnötssmör (skippys brukar jag använda)
1 dl kokos
1 dl socker
2 dl ljus sirap
8-10 dl cornflakes (vanliga, k-special el ricecrispies funkar bra)
1 tsk vaniljsocker
Blanda ihop jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Blanda ner vaniljsockret och flingorna och rör ihop. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ställ in i frysen tills det stelnat (brukar räcka med en halvtimme).
250 gram choklad (jag brukar använda ljus blockchoklad)
ev. 1 matsked smör eller olja
Smält chokladen antigen ovanför vattenbad eller i mikron. Bred den över kakan. Man måste vara rätt snabb för chokladen stelnar fort! Ställ in hela plåten i frysen igen och låt den stelna ordentligt (tar kanske 1 timme ungefär). Skär sedan i valfritt stora bitar/rutor. Den man kan tänka på om man ska bjuda på den är att den tinar väldigt fort, så bäst att ta fram den precis före man tänkt fika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar