torsdag 12 juli 2012

Kaffe-Kokos Cream med Hallon

För 4 personer

Ingredienser:

  • 150 g mjölkchoklad
  • 2 blad gelatin
  • 100 ml kokosmjölk (ej light)
  • 4 msk Nescafé (snabbkaffe)
  • 2 ägg
  • 2 cl Kahlúa (Kaffelikör)
  • Salt
  • 30 g socker
  • 400 g grädde
  • 250 g hallon
  • 1 banan
  • Kokosmjölk, kokosflingor, Kokoschips för garnering
Tillredning:

  • Hacka choklad och låt smälta i vattenbad. 
  • Låt gelatinet mjukna i vatten. 
  • Blanda kokosmjölken med kaffepulvret.
  • Dela på äggulan och äggvitan på ett av äggen.
  • Blanda ihop kokos/kaffeblandningen, samt blanda fort ner det andra ägget i vattenbadet tillsammans med chokladen. Vispa blandningen pösigt i vattenbadet. 
  • Blanda ner gelatinet i krämen. Därefter även Kahlúan. 
  • Ställ in krämen i kylskåpet.
  • Blanda äggvitan med lite salt (1/2 krm) i en ny skål och vispa det hårt och pösigt. Blanda ner sockret samtidigt.
  • Vispa grädden i ytterligare en skål.
  • Blanda ner äggvitan försiktigt i kokos-kaffe krämen och därefter gör samma sak med grädden.
  • Skär bananen i skivor och ta fram hallon.
  • Förbered 4 dessertglas. doppa randen av glaset i lite kokosmjölk och sedan i kokosflingor för utseendets skull.
  • Fyll glasen med hälften av Kaffe-Kokos krämen, lägg på frukterna fint över krämen. Behåll några fina Hallon för garnering.
  • Därefter fyll resten av krämen i glasen över frukten. 
  • Ställ i kylskåp i minst 4 timmar.
  • Därefter garnera med hallon och kokoschips innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar