Ingredienser:
- 150 g mjölkchoklad
- 2 blad gelatin
- 100 ml kokosmjölk (ej light)
- 4 msk Nescafé (snabbkaffe)
- 2 ägg
- 2 cl Kahlúa (Kaffelikör)
- Salt
- 30 g socker
- 400 g grädde
- 250 g hallon
- 1 banan
- Kokosmjölk, kokosflingor, Kokoschips för garnering
- Hacka choklad och låt smälta i vattenbad.
- Låt gelatinet mjukna i vatten.
- Blanda kokosmjölken med kaffepulvret.
- Dela på äggulan och äggvitan på ett av äggen.
- Blanda ihop kokos/kaffeblandningen, samt blanda fort ner det andra ägget i vattenbadet tillsammans med chokladen. Vispa blandningen pösigt i vattenbadet.
- Blanda ner gelatinet i krämen. Därefter även Kahlúan.
- Ställ in krämen i kylskåpet.
- Blanda äggvitan med lite salt (1/2 krm) i en ny skål och vispa det hårt och pösigt. Blanda ner sockret samtidigt.
- Vispa grädden i ytterligare en skål.
- Blanda ner äggvitan försiktigt i kokos-kaffe krämen och därefter gör samma sak med grädden.
- Skär bananen i skivor och ta fram hallon.
- Förbered 4 dessertglas. doppa randen av glaset i lite kokosmjölk och sedan i kokosflingor för utseendets skull.
- Fyll glasen med hälften av Kaffe-Kokos krämen, lägg på frukterna fint över krämen. Behåll några fina Hallon för garnering.
- Därefter fyll resten av krämen i glasen över frukten.
- Ställ i kylskåp i minst 4 timmar.
- Därefter garnera med hallon och kokoschips innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar