måndag 6 maj 2013

Kladdig kladdkaka (dubbel sats, till vanlig rektangulär ugnsform i glas)





















Ingredienser:

  • 4 ägg
  •  5 dl socker
  • 8 msk kakao
  • 4 tsk vaniljsocker (se till att det är äkta vanilj, mycket godare än vanillin)
  • 200 g smör (rumstempererat så att det är lite kladdigt från början)
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk salt


Tillagning:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla ingredienser med en mixer i skål. Viktigt att smöret är rumstempererat annars är det svårt att mixa.
  • Häll smeten i formen som ska vara bröad. (Jag glömde att bröa senast, det går, men det är mycket smidigare att få loss kakan om den är bröad)
  • Grädda i 17 minuter. Sätt sedan ugnen på 200 grader och låt den stå kvar i ytterligare 5 minuter.
  • Ta sedan ut kakan, låt svalna och servera sedan med grädde eller glass. Den ska vara kladdig inuti och frasig utanpå.

Inga kommentarer: