tisdag 26 november 2013

LCHF Cheesecake



Ingredienser botten:
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl fibrex
  • 1 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 180 g smör
  • 1 tsk bakpulver

Ingredienser fyllning:
  • 3 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 1 dl sukrin melis (florsocker fast sötningsmedel, smakar annorlunda än sukrin)
  • 2,5 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • rivet citronskal av en citron

Tillagning:
  • Blanda ihop alla ingredienser till degen och se till att degen blir jämn vad gäller smöret så att det inte finns en massa klumpar kvar. Ställ sedan degen i kylen i ca. 30 minuter så att den stelnar. Sätt ugnen på 200 grader.
  • Tryck ut degen i en pajform och sätt den i ugnen i 10 minuter. Ta sedan ut den och låt skalet svalna.
  •  Sänk ugnsvärmen till 170 grader.
  • Dela upp äggulorna och äggvitorna till fyllningen i två olika skålar. 
  • Blanda äggulorna med sukrin och sukrin melis. När detta är gjort så blanda även i kesella och crème fraiche samt citronskalet. Rör om till en massa.
  • Vispa äggvitan fast. Blanda därefter försiktigt ner äggvitan i den övriga massan så att den blir pösig.
  • Häll sedan ner smeten i pajformen och grädda din cheesecake i 45 minuter i mitten av ugnen. Blir den för brun så kan du täcka den med aluminiumfolie det sista. 
  • Ställ sedan cheesecaken i kylen och servera den sedan kall med bär (med fördel hallon eftersom de innehåller väldigt lite socker).

Inga kommentarer: