söndag 26 april 2015

Mazarinkaka (sockerfri / low carb)




Ingredienser:
  • 400 g smör
  • 6 dl canderel sötningsmedel
  • 4 ägg
  • 23 g mandelmjöl
  • 12 st bittermandlar (rivna)
  • 1 dl pofiber
  • 1 1/2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl mjölk
Glasyr:
  • 4 dl canderel sötningsmedel
  • 4 tsk vatten

Gör så här:

1
. Sätt ugnen på 180 grader. Rör smör och sötningsmedel vitt och pösigt.
2. Tillsätt äggen, ett i sänder, och rör om.
3. Rör ner mandelmjölet. Tillsätt pofiber och fiberhusk, bakpulvret och till sist den kalla mjölken.
4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 60 min.
6. Låt kakan kallna. Gör glasyren genom att blanda sötningsmedlet och vatten. Glasera kakan och låt den stelna innan du skär i den. (Blir inte som på en vanlig mazarin dvs. vit glasyr, men det gör skillnad i smaken ändå)




Inga kommentarer: