onsdag 19 december 2007

Saffransbröd i långpanna

(Ca. 40 bullar)

Ingredienser:

Deg:
  • 75 g smör
  • 5 dl röd mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ dl socker
  • 2 paket saffran
  • 1 dl kesella
  • ½ tsk salt
  • 1½ l vetemjöl

Fyllning:

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 200 g mandelmassa, riven
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret & häll på mjölken. Värm till 37 grader & blanda ut med jästen.
  2. Stöt saffran & socker i mortel, blanda ut med mjölkblandningen.
  3. Tillsätt kesella, salt & mjölet, lite i taget.
  4. Blanda ihop till en slät deg & låt jäsa i 30 min.
  5. Knåda degen & dela den på hälften.
  6. Kavla ut och bred på fyllningen.
  7. Rulla ihop och skär bullarna i ca 2 cm tjocka bitar. Ca. 40 st.
  8. Smöra en långpanna & lägg i bullarna, låt jäsa i ytterligare 30 min.
  9. Pensla med ägg & strö över pärlsocker.
  10. Grädda i 15-20 min i nedre delen av ugnen.

Inga kommentarer: