- 200 g mandlar (malda)
- 1 cintron
- 175 g socker
- 4 äggulor
- 2 msk mjölk eller grädde
- 2 msk sherry
- kanelguldbruna tills de börjar dofta. Ta dem sedan ut stekpannan och låt dem ky
Tillagning:
- Stek de malda mandlarna utan fett. Rör om under tiden. Stek dem svalna.
- Tvätta citronen varmt, torka sedan av och riv av skalet med ett rivjärn (små hål).
- Blanda sockret med 1/4 l vatten i en kastrull. Låt det koka och sjuda om vartannat i 3-4 minuter. Blanda sedan ner mandlarna och låt det koka upp igen. Ta bort blandningen från spisen och låt svalna.
- Mixa äggulorna krämiga med elvisp i en skål. Banda sedan ner mjölken eller grädden.
- Blanda ner ägguleblandningen, sherryn och citronskalet i kastrullen med mandelblandningen och låt värmas upp på spisen, så fort det börjar koka, ta bort kastrullen från spisen. Häll krämen i dessertskålar och låt svalna. Garnera med kanel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar