fredag 6 mars 2009

Rice Crispie Tårta

Sätt på ugnen på 125 grader.

Botten:
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 4 droppar ättiksyra

Detta vispas i en bunke tills man kan vända upp och ner på bunken utan att det rinner ut.
Blanda sedan ner 3 dl Rice Crispies i bunken.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Stryk sedan ut smeten i ett jämt lager i långpannan.
Sätt in långpannan i mitten av ugnen och grädda i 65 minuter.

Kräm:

  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Blanda krämen i en kastrull med svag värme på spisen tills den tjocknat.
Rör sedan i 125 gram smör och rör om. Låt krämen sedan svalna.

När bottnen är klar ta ut den ur ugnen. Sedan skär isär den försiktigt på mitten för att få två delar. Bred ut krämen på en av de två delarna och lägg sedan sen andra bottendelen på.
Garnera tårtan med grädde och mandelspån eller chokladspån.
Sedan ör Rice Crispie tårtan fördig. Den smakar bäst om den stått i kylskåpet och svalnat.

Lycka till!

Inga kommentarer: