fredag 6 mars 2009

Varma persikor med Toskatäcke

Ingredienser:
  • 1 burk persikor ca. 450 g
  • 1 påse flagad mandel ca. 35 g
  • 50 g smör
  • ½ dl socker
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl

Till serverin:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk snabbkaffe
  • 2 tsk socker

Tilagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Låt persikorna rinna av och lägg dem sedan på ett ugnssäkert fat med den runda sidan uppåt.
  3. Blanda mandel, smör, socker, grädde och vetemjöl i en kastrull.
  4. Låt smeten koka upp under omrörning.
  5. Häll smeten över persikorna.
  6. Grädda i ugn i ca 15 minuter.
  7. Vispa grädden. Smaksätt med kaffe och socker.
  8. Servera persikorna med mockagrädden.

Inga kommentarer: