lördag 14 juli 2012

Aubergineröra med Sesampasta

För 4 personer. Passar utmärkt till grönsaks-sticks som dip, på baguetter eller tunnbröd (t.ex. Liba-bröd som används till bl.a. libanesiska rätter).

Ingredienser:
  • 2 stora Auberginer
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1/2 knippe Persilja
  • 3 msk Citronsaft
  • 2 msk Olivolja
  • 3 msk Sesampasta
  • Salt
  • Peppar ut kvarn
Tillredning:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Tvätta och torka av auberginerna, stick dem med en gaffel ett flertal gånger. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
  • Sätt in dem i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Tills skalet får blåsor och fruktköttet är mjukt.
  • Ta ut auberginerna ur ugnen. Täck över dem med en fuktad köksduk och låt dem svalna lite.
  •  Ta av huden från auberginerna, skär bort stjälken.
  • Tärna auberginen.
  • Skala och skär vitlöken i halvor.
  • Skölj persiljan och plocka av bladen.
  • Blanda ihop aubergine, vitlök, olivolja och persilja och mixa i skål med stavmixer så att det blir en röra av det.
  • Blanda ner även sesampasta i röran. 
  • Krydda efter smak med salt och peppar. 
  • Om röran önskas lite starkare, tillsätt cayennepeppar.

Inga kommentarer: