tisdag 20 november 2012

Mandelbröd (LCHF)

Detta bröd är helt enkelt bara supergott! Godare än vanligt bröd! Det går att göra en sats och bre ut på plåt, men jag brukar göra det i dubbel sats i avlång brödform. Så receptet nedan är alltså dubbel sats.

Ingredienser:
3 dl Mald mandel eller mandelmjöl
1 dl Pofiber
4 msk Linfrön eller krossade linfrön
4 dl Riven västerbottenost (eller annan lagrad ost, men västerbotten smakar fantastiskt gott i detta brödet, i vanliga fall tycker jag att den är för stark, men inte i detta fallet)
8 ägg (delas upp i äggvita och äggula för sig)
4 tsk Fiberhusk
Knappt 1 tsk Salt
2 tsk bakpulver

Tillagning:
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mal mandeln eller använd mandelmjöl.
  • Vispa äggvitorna pösiga.
  • Blanda ihop alla andra ingredienser utom äggulorna i en separat bunke.
  • Blanda sedan ned alla ingredienser inklusive äggulorna i äggvitan försiktigt så att degen fortsätter att vara "fluffig". Låt degen stå i några minuter.
  • Smörj en form eller bakplåt med smöt, alternativt täck med bakplåtspapper.
  • Häll i degen i formen eller på bakplåten och bred ut.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter, se till att ytan inte blir för mörk.




Inga kommentarer: