tisdag 20 november 2012

"Mörkt" LCHF bröd

Fantastiskt bröd som till och med "icke" LCHF personer gillar.

Tid: ca.1,5 timmar

Ingredienser:
200 g (3dl) linfrö
50 g (1dl) sesamfrö
50 g (0,75dl) hasselnötter
50 g (0,75dl) mandel
50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

--> Allt ovan ska sedan mixas till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Tillredning:
  • Ställ ugnen på 175 grader.
  • Mixa alla torrvaror till "mjöl" i en mixer.
  • Blanda sedan ihop alla ingredienser och häll i en avlång brödform som antngen är klädd i bakplåtspapper eller är ordentligt smord (ta ej för lite smör annars bräns brödet fast i formen!).
  • Strö lite solroskärnor eller andra frön du gillar och strö över brödet.
  • Grädda i mitten av ugnen i 60-80 minuter beroende av ugn. En brödsticka går tyvärr inte bra att känna med om brödet är färdigt. Men låt brödet stå i upp till 80 minuter så länge det inte ser för mörkt ut på ovansidan.
  • Ta ur brödet ut formen och låt det svalna på trådplåt under duk i några minuter. 
  • Skär sedan i tunna skivor och avnjut med gott pålägg.


Inga kommentarer: