onsdag 5 december 2007

Lussekatter (på engelska)

Makes 36-42 buns
Oven temperature: 225-250 degrees C. (400-425F) for 5-10 minutes.

Ingredients:
  • 100-150 gr. (2-3 tablespoons) butter or margarine
  • 5dl (2,25 cups) milk
  • 50 gr. (2 teaspoons) yeast
  • 1 gr. saffron
  • 2 ml. (½ teaspoon) salt
  • 1-1½ dl. (½ cup) sugar
  • 1-2 eggs
  • 1,5-1,7 l. (5,5-6 cups) white flour
  • Egg and rasins for garnishing
  1. Melt the fat.
  2. Add milk and warm to lukewarm (37 degrees C).
  3. Mix out yeast in some of the milk.
  4. Crush the saffron in a mortar and pestle, or dissole it in the milk.
  5. Mix milk, yeast, saffron, salt, sugar and whisked egg (and rasins if used) with most of the flour.
  6. Work the dough until it lets go of the bowl, adding more flour if necessary.
  7. Spread some flour over the dough and cover it with a clean towel.
  8. Let it rise to double its size.
  9. Work the dough lightly on a floured surface. It should be a light, pilable and rather loose dough.
  10. Form wreaths or buns.
  11. Put them on a non-stick oven paper on an oven tray and let rise for 30-40 minutes.
  12. Brush with whisked egg and garnish with rasins.
  13. Bake in oven 5-10 minutes.

3 kommentarer:

Pernilla sa...

Hej!
Googlade efter lussekattsrecept på engelska för att skicka till en vän i USA. Är måtten du anger amerikanska? Hälsar en blond... :)

Mia's blog sa...

Hej Pernilla

Ja det är amerikanska mått. I USA använder man sig av Cups istället för de mått som vi har i Europa. Så det borde funka. Det finns dock precis som hos oss även Decilitermått i USA även om inte det är vad man använder mest =)

Jag hoppas det besvarade din fråga.

Ha det bra! / Mia

Pernilla sa...

Kanon! Tack gulliga för svar. Var osäker på om man använder cups även i England, därav frågan.

Du råkar inte ha pepparkaksdegsrecept på engelska också...? ;)

Tack!