Oven temperature: 225-250 degrees C. (400-425F) for 5-10 minutes.
Ingredients:
- 100-150 gr. (2-3 tablespoons) butter or margarine
- 5dl (2,25 cups) milk
- 50 gr. (2 teaspoons) yeast
- 1 gr. saffron
- 2 ml. (½ teaspoon) salt
- 1-1½ dl. (½ cup) sugar
- 1-2 eggs
- 1,5-1,7 l. (5,5-6 cups) white flour
- Egg and rasins for garnishing
- Melt the fat.
- Add milk and warm to lukewarm (37 degrees C).
- Mix out yeast in some of the milk.
- Crush the saffron in a mortar and pestle, or dissole it in the milk.
- Mix milk, yeast, saffron, salt, sugar and whisked egg (and rasins if used) with most of the flour.
- Work the dough until it lets go of the bowl, adding more flour if necessary.
- Spread some flour over the dough and cover it with a clean towel.
- Let it rise to double its size.
- Work the dough lightly on a floured surface. It should be a light, pilable and rather loose dough.
- Form wreaths or buns.
- Put them on a non-stick oven paper on an oven tray and let rise for 30-40 minutes.
- Brush with whisked egg and garnish with rasins.
- Bake in oven 5-10 minutes.
3 kommentarer:
Hej!
Googlade efter lussekattsrecept på engelska för att skicka till en vän i USA. Är måtten du anger amerikanska? Hälsar en blond... :)
Hej Pernilla
Ja det är amerikanska mått. I USA använder man sig av Cups istället för de mått som vi har i Europa. Så det borde funka. Det finns dock precis som hos oss även Decilitermått i USA även om inte det är vad man använder mest =)
Jag hoppas det besvarade din fråga.
Ha det bra! / Mia
Kanon! Tack gulliga för svar. Var osäker på om man använder cups även i England, därav frågan.
Du råkar inte ha pepparkaksdegsrecept på engelska också...? ;)
Tack!
Skicka en kommentar