måndag 18 juni 2012

Malins Moffa Boffa


  • 200g margarin
  • 1dl socker
  • 1dl farinsocker
  • 2st äggulor
  • 1msk vatten
  • 4dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1tsk bakpulver
  • 1tsk vaniljsocker
  • ¼ tsk bikarbonat

Vispa rumsvarmt margarin, socker och farinsocker pösigt. Blanda i resten och bred/tryck ut på en bakplåtsbeklädd långpanna.

  • 200g mörk blockchoklad
  • 3st äggvitor
  • 2 ½ dl socker

Hacka chokladen och tryck ned i smeten.
Vispa äggvitorna hårt och blanda försiktigt ned sockret. Bred marängen över kakan.

Grädda 18 minuter i 175 grader.

Toppa det hela med vispad grädde och hallon precis innan serveringen eftersom kakan blir kladdig och mjuk annars. Supermumsigt!

Moffa-boffan innan garnering med grädde och hallon.
Detta görs nämligen precis innan serviring eftersom kakan blir mjuk och kladdig annars.