måndag 17 mars 2008

Italian Walnut Bread


By request from Corinne I have now translated the recipe for Italian Walnut Bread. ;-)

Ingredients:


  • 12-13 dl Flour for Breadbaking

  • 3/4 teaspoon Salt

  • 1 ml Red Hot Chilipepper

  • 2 tablespoons Oliveoil

  • 6dl Water

  • 50g Walnuts (coarse chopped)

  • 6 g dry yeast

  • 1 tablespoon sesame seeds

Preparation:



  1. Warm up the water to 40-45 °C.

  2. Add the oil, salt, chillipepper and ½ tablespoon sesame seeds.

  3. Add yeast.

  4. Add flour and walnuts.

  5. Mix everything, the dough should be a little looser than normal plain bread dough.

  6. Let the doght rise in roomtemperature for 2 hours.

  7. Overturn the dough directly on the greased or on "bakingpaper" sealed baking tin. Have some flour on the dough before, so it keeps the shape.

  8. Cut the dough in two peices. Make two breadrolls of it. Important: don't work the dough, just shape it.

  9. Brush the bread rolls with water and oil.

  10. Sprinkle the rest of the sesame seeds over the bread rolls.

  11. Put the bread in the oven on 250°C for abot 10 minutes. After this put the temperature to 150°C and let the bread stay in the oven for about 20 more minutes.

  12. Let the bread cool down under a cloth.

  13. Enjoy!

Good luck!

onsdag 12 mars 2008

Dekoration på tårtor & kakor

Har du alltid undrat hur man får till en riktigt snygg tårta eller får kakorna att se sådär överdimensionerat amerikanska ut med utsmyckningar? Eller kanske har du lust att baka princesstårta med svart marsipan och en orange pumpa gjord av färgad marsipan till halloween. Här kan du hitta allt för att smycka ut alla söta bakverk du kan tänka dig (klicka på bilden för att komma dit):

Italienskt valnötsbröd


Ingredienser:


  • 12-13 dl Matbrödsmjöl av vete

  • 3/4 tsk Salt

  • 1 krm Red Hot Chilipepper

  • 2 msk Olivolja

  • 6 dl Vatten

  • 50 g valnötter grovhackade

  • 6 g torrjäst

  • 1 msk Sesamfrö

Tillagning:



  1. Värm vattnet till 40-45°C.

  2. Rör ner olja, salt, chilipeppar och halva mängden sesamfrö.

  3. Tillsätt jäst.

  4. Blanda i mjöl och hackade valnötter.

  5. Arbeta degen, den ska vara något lösare än vanlig matbrödsdeg.

  6. Låt jäsa i rumstemp. 2 timmar.

  7. Stjälp upp degen direkt på den smorda eller bakpappersklädda plåten, mjöla något innan.

  8. Dela degen i 2 bitar. Skruva den försiktigt till 2 limpor. OBS! degen ska ej arbetas.

  9. Pensla med lite vatten och olja.

  10. Strö över resterande sesamfrön.

  11. Sätt in brödet i ugnen i 250°C ca. 10 min. Sänk till 150°C och grädda ytterligare ca. 20 min.

  12. Låt svalna under bakduk.


(Receptet och bilden hämtade från santamaria.se)