fredag 1 april 2016

Ostchips






Recept:

  1. Lägg bakplårspapper på en plåt. 
  2. Ställ in ugnen på 200 grader. Brukar köra varmluft, men funkar utan också. 
  3. Hyvla ostskivor av önskad ost (jag använde Port Salut). 
  4. Lägg skivorna med någon centimeters mellanrum på plåten. 
  5. Sedan ska osten kryddas, det går att krydda med olika kryddor. Men jag tycker det blir godast med salt, pepparmix, vitlökskrydda och cayennepeppar. Mängden är också smaksak, så testa dig fram.
  6. Sätt in plåten i ugnen och låt osten bli svagt gyllenbrun och knaprig. (I vår ugn tar det ca 10 min, men ugnar har en tendens att skilja sig åt).
  7. När det är klart ställ plåten på svalning någon minut. 
  8. Lossa chipsen från pappret, servera och njut. Lycka till!

Inga kommentarer: