onsdag 12 mars 2008

Italienskt valnötsbröd


Ingredienser:


  • 12-13 dl Matbrödsmjöl av vete

  • 3/4 tsk Salt

  • 1 krm Red Hot Chilipepper

  • 2 msk Olivolja

  • 6 dl Vatten

  • 50 g valnötter grovhackade

  • 6 g torrjäst

  • 1 msk Sesamfrö

Tillagning:



  1. Värm vattnet till 40-45°C.

  2. Rör ner olja, salt, chilipeppar och halva mängden sesamfrö.

  3. Tillsätt jäst.

  4. Blanda i mjöl och hackade valnötter.

  5. Arbeta degen, den ska vara något lösare än vanlig matbrödsdeg.

  6. Låt jäsa i rumstemp. 2 timmar.

  7. Stjälp upp degen direkt på den smorda eller bakpappersklädda plåten, mjöla något innan.

  8. Dela degen i 2 bitar. Skruva den försiktigt till 2 limpor. OBS! degen ska ej arbetas.

  9. Pensla med lite vatten och olja.

  10. Strö över resterande sesamfrön.

  11. Sätt in brödet i ugnen i 250°C ca. 10 min. Sänk till 150°C och grädda ytterligare ca. 20 min.

  12. Låt svalna under bakduk.


(Receptet och bilden hämtade från santamaria.se)

Inga kommentarer: