måndag 29 november 2010

Snickerskaka


1 burk jordnötssmör (skippys brukar jag använda)

1 dl kokos

1 dl socker

2 dl ljus sirap

8-10 dl cornflakes (vanliga, k-special el ricecrispies funkar bra)

1 tsk vaniljsocker

Blanda ihop jordnötssmör, kokos, socker och sirap i en kastrull och koka upp. Blanda ner vaniljsockret och flingorna och rör ihop. Bred ut blandningen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Ställ in i frysen tills det stelnat (brukar räcka med en halvtimme).

250 gram choklad (jag brukar använda ljus blockchoklad)

ev. 1 matsked smör eller olja

Smält chokladen antigen ovanför vattenbad eller i mikron. Bred den över kakan. Man måste vara rätt snabb för chokladen stelnar fort! Ställ in hela plåten i frysen igen och låt den stelna ordentligt (tar kanske 1 timme ungefär). Skär sedan i valfritt stora bitar/rutor. Den man kan tänka på om man ska bjuda på den är att den tinar väldigt fort, så bäst att ta fram den precis före man tänkt fika.

Inga kommentarer: