Ingredienser:
2 st gula lökar
200 g rökt skinka
Pasta för 4 portioner (Välj den pasta du gillar bäst, personligen föredrar jag spaghetti eller fusilli, ej fullkorn, det smakar inte riktig pasta. Men försöker du vara nyttig är det det bästa alternativet.)
Kryddor: salt, persilja, chili explosion (från Santa Maria) efter smak
Flytande smör alternativt matolja (ej margarin, det smakar inte bra, ej olivolja för det tål inte höga temperaturer och fördärvar smaken)
För ett nyttigare alternativ som dock tar något längre tid, tillsätt även en röd paprika och eventuellt majs.
Tillagning:
- Börja med att koka upp vattnet med salt och olja.
- När vattnet kokar häll i pastan och låt koka medan du gör allt annat.
- Börja med att hacka löken (om du har en mixer är det smidigast, då går det fort och du slipper gråten), sätt samtidigt stekpannan på spisen och låt smöret smälta alt. oljan bli varm.
- Börja steka löken, den är färdig när den är gyllenbrun. Den ska då hällas i en skål.
- Under tiden som du steker löken, hacka skinkan (även skinkan går snabbt och smidigt att hacka i mixern, det gör inget om lite lök sitter kvar eftersom allt blandas sedan).
- Stek skinkan tills den blir knaprig och häll sedan löken till skinkan i pannan.
- Gör du det nyttiga alternativet, häll skinkan och löken i en skål och fräs upp paprika och majs i pannan och häll sedan tillbaka skinka och lök.
- Krydda i din smak med ovanstående kryddor.
- Vid det här laget är pastan färdigkokt. Sila av den och skölj med kallt vatten så att kokningsprocessen upphör. Häll tillbaka pastan i kastrullen, häll över skink/lök blandningen. Rör om.
- Servera gärna på en färgglad tallrik och strö över lite persilja som garnering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar