tisdag 4 december 2007

Majs och Cheddarmuffins

Variant på amerikanskt cornbread (6st jättemuffins)

Ingredienser:
• 3 dl polenta
• 3 dl vetemjöl
• ½ dl socker
• 1½ tsk salt
• 1 tsk bakpulver
• 2 ägg
• 2½ dl mjölk
• 100 g smält smör
• 2 dl grovriven lagrad cheddar

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda alla torra ingredienser utom osten i en skål
3. Vispa ägget med mjölken och rör ner det smälta smöret
4. Rör ner äggblandningen i mjölkskålen. Rör sist ner osten.
5. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och klicka ner smeten i dem. Eller smörj muffinsplåten och grädda direkt i den.
6. Låt grädda i ca. 20 min. Servera bröden nygräddade.

Inga kommentarer: