Ingredienser:
- 4 ägg
- 5 dl socker
- 8 msk kakao
- 4 tsk vaniljsocker (se till att det är äkta vanilj, mycket godare än vanillin)
- 200 g smör (rumstempererat så att det är lite kladdigt från början)
- 2 dl mjöl
- 1 tsk salt
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla ingredienser med en mixer i skål. Viktigt att smöret är rumstempererat annars är det svårt att mixa.
- Häll smeten i formen som ska vara bröad. (Jag glömde att bröa senast, det går, men det är mycket smidigare att få loss kakan om den är bröad)
- Grädda i 17 minuter. Sätt sedan ugnen på 200 grader och låt den stå kvar i ytterligare 5 minuter.
- Ta sedan ut kakan, låt svalna och servera sedan med grädde eller glass. Den ska vara kladdig inuti och frasig utanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar