Ingredienser:
- 400g fusilli (spiralasta)
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 paprika (ska vara grön, men jag föredrar röd eller orange)
- 2msk olivolja
- 140g korv gärna torkad t.ex. salami
- 4 msk hackade soltorkade tomater (ur burk)
- 30g färsk persilja
- Kryddor: salt & peppar (ev. chili explosion från Santa Maria)
- Koka pastan enligt anvisning
- Skapa och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar.
- Häll oljan i stepanna och stek lök och vitlök gyllanbrun ca.3 min.
- Skär korven i små tärningar och blanda ihop med paprika, samt de soltorkade tomaterna.
- Sila pastan och spola av med kallt vatten.
- Blanda ihop allt i en skål och smaksätt med salt och peppar. Vill du ha det hela lite starkare rekommenderas Santa Marias kryddblandning chili explosion.
- Finhacka persiljan och blanda ner i den ljumna pastasalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar